dimarts, 21 de maig del 2019

Entrada lliure


Resultat d'imatges de pajaros volando

       Fes una entrada lliure sobre un tema que et faci enfadar molt o un tema que t'agradi molt. 

El masclisme és el conjunt d'idees, actituds i pràctiques basades en una atribució cultural apresa de superioritat de l'home, com a mascle, sobre la dona. En general, a tot el món hi ha masclisme. Una persona amb idees, actituds o comportaments masclistes és masclista.

El masclisme és a tot arreu, és diferent i es transforma a cada societat a mida que ho fan els seus valors.Per a molts homes, tota l'obra femenina, obres d'arts plàstiques, escèniques, musicals, literatura, d'enginyeria, científiques, culinàries, socials, d'investigació, de recopilació, etc. són únicament "coses de dones" i no els interessen. D'una manera conscient o inconscient les consideren inferiors. Com a conseqüència es perden o, si es guarda algun document, és per exemple una carta en relació a una obra masculina o un autor home, que és utilitzada per a estudiar-lo i rendre-li home-natge a ell, des d'una perspectiva androcèntrica i masculina. Això forma un cercle viciós en el que s'assumeix la idea de que les obres són masculines, coses d'homes, i les femenines són anècdotes o curiositats, entreteniments destinats a dones, sovint estranyes i fora de la normalitat, i, per tant, d'alguna manera, inferiors.

Conseqüències en camps específics també n'hi ha, per exemple a la medicina és freqüent l'exclussió de les dones dels assajos clínics o si hi entren són de més mala qualitat, intervencions sanitàries excessives, l'excessiva medicació a les dones, com la medicalització dels símptomes premenstruals o l'excés de teràpia hormonal en la menopausa, tractaments innecessaris, violència obstètrica i el fet de tractar l'embaràs, la menopausa o fins i tot el ser dona com una malaltia, entre altres. En paraules del metge Juan Gérvas: "S'exigeix a la dona que sigui perfecta, i si no encaixa se l'ha de retocar". El masclisme sol ser causa d'homofòbia.


 Home jugant a cotxets amb nens i nenes soles jugant a nines

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada