dimarts, 7 de maig del 2019



             1. Explica la teva opinió personal sobre el tema actual dels refugiats de Síria. Cerca informació sobre el problema polític de Sìria i del per què de la guerra. Adjunta també imatges representatives i mapes situacionals. Mínim 20 línies.

1. Quina era la situació a Síria abans que esclatés la guerra?
Anys abans que el conflicte comencés molts sirians ja es queixaven d'un alt atur al país, d'extensa corrupció, manca de llibertat política i de la repressió del govern del president Baixar al-Assad, qui havia succeït al seu pare, Hafez, en 2000.
Combatiente rebelde

2. Com va esclatar la guerra civil?
A mesura que l'aixecament d'oposició s'estenia, la repressió del govern es va intensificar.Els simpatitzants de l'oposició van començar a armar-se, primer per defensar-se i després per expulsar les forces de seguretat de les seves regions.
La ciudad de Homs, llamada "la capital de la revolución"

3. Qui baralla contra qui? La rebel·lió armada d'oposició ha evolucionat significativament des del començament de la guerra. El que es coneix com "l'oposició" -és a dir, els que desitgen la destitució del president al Assad- està formada per nombrosos grups rebels integrats per diversos tipus de persones.

Víctima de ataque











4. Com es van involucrar les potències internacionals?Encara EUA ha donat suport a alguns grups rebels amb armament i equips, aquest suport s'ha vist limitat pel temor que les armes acabin en mans dels grups gihadistes.I a partir de 2014, Estats Units, juntament amb el Regne Unit, França, i altres sis països, van dirigir incursions aèries contra EI a Síria, però evitant atacar a les forces del govern sirià.
Donald Trump hablando.
5. Per què està durant tant aquesta guerra?Un factor clau ha estat la intervenció de les potències regionals i mundials.El seu suport militar, financer i polític per al govern i l'oposició ha contribuït directament a la intensificació i continuació dels enfrontaments i convertit a Síria en un camp de batalla d'una guerra subsidiària.També s'ha acusat les potències regionals de fomentar el sectarisme en el que era un Estat àmpliament secular.
Les divisions entre la majoria sunnita i els xiïtes alauites han provocat que les dues parts cometen atrocitats que no només han causat una enorme pèrdua de vides sinó han destruït comunitats, enfortit posicions i reduït les esperances d'aconseguir una solució política.
Combatiente rebelde

6. Quin ha estat l'impacte d'aquesta guerra?L'enviat especial de l'ONU per al conflicte de Síria, Staffan de Mistura, va dir a l'abril de 2016 que s'estimava que la xifra de morts estava al voltant dels 400.000.L'Observatori Sirià de Drets Humans, un grup de monitorització basat a Londres, indica que fins a març de 2017, la xifra de morts és de 465.000.Però el Centre de Sírius per a Investigació Política, un organisme d'estudis independent, calcula que el conflicte ha causat 470.000 morts.

Un hombre protege a un herido en Damasco
7. Què ha fet la comunitat internacional per posar fi al conflicte?A causa de que cap de les parts és capaç d'infligir una derrota decisiva contra l'altra, la comunitat internacional va concloure fa molt que l'única manera de posar fi a la guerra és amb una solució política.

Steffan de Mistura, el enviado de la ONU para Siria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada