dijous, 4 d’octubre del 2018

Dossier tema 1

Resultat d'imatges de illustracio

     1. Cerca informació sobre la societat estamental i en fas un resum al teu blog, amb imatges.
 

*LA SOCIETAT ESTAMENTAL

Era molt semblant a la medieval, dividida en estaments, és a dir grups socials.
  • Dos de privilegiats (nobles i eclesiàstics) i un de popular que no gaudia de cap privilegi, anomenat Tercer estat (burgesos, pagesos i menestrals)
  • La noblesa i l’esglèsia havien perdut part del seu poder i era sota el control dels reis, però tot i així conservaven una situació de privilegi: no havien de pagar impostos i eren propietaris de grans extensions de terra que els proporcionaven rendes per viure.
  • Els pagesos continuaven treballant les terres de la noblesa i havien de pagar elevats impostos.

     2. Explica els següents conceptes amb les teves paraules:

Monarquia absoluta: La monarquia absoluta és un tipus de monarquia basada en el principi que el sobirà ostenta el poder absolut, és diferència de formes més recents com ara la monarquia constitucional o parlementari.
    
Economia de subsistència és l'economia que es basa en l'agricultura o la ramaderia amb explotacions, generalment familiars, que només arriba per a l'alimentació i el vestit de la pròpia família o grup social i en la qual no es produeixen excedents que permeten el comerç o, en cas que es produïsquen, aquests són escassos i es destinen de forma immediata a la barata amb altres famílies o grups socials.

Agricultura senyorial era una agricultura de subsistència, rendiments baixos i s'orientava a l'autoconsum,crisis de subsistència:períodes d'escassetat d'aliments i puges de preus, sovint era l'origen de les revoltes populars. Terres en mans del clero i la noblesa, deixaven treballar als pagesos a canvi de un pagament d'impostos.

 3. Qui eren els il·lustrats? Què pretenien? Cita'n els autors i les seves teories. Tot ho complementes amb imatges. 
Els il·lustrats no sols van començar una tasca de revisió i crítica de l'antic règim, tot erosionant-lo, sinó que també van assentar les bases de nous paradigmes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada